Mooi Ja logo

Over Mooi-ja

Paula Ferronha is een Portugees/Nederlandse Modeontwerper die vooral bekend is vanwege haar tassenlijn van Kurk. 

”Van kleins af aan hield ik er ontzettend van om kleding te veranderen en te ontwerpen. Het gaf me ontzettend veel plezier om verschillende stoffen te voelen, knippen en daar een kledingstuk van te creëren.

In Bolivia, La Paz, heb ik mijn `hart gevolgd` en ben ik op de Mode Academie Tecnimod terecht gekomen. Hier heb ik de opleiding Modeontwerper afgerond. Als afsluiting van mijn diplomering heb ik met een aantal mede cursisten een mode show georganiseerd. Dit was een groot succes!

Mooi-ja_profielfoto_Paula_Ferronha

Na Bolivia vertrok ik naar Nicaragua. Hier heb ik maatkleding gemaakt. Dit gaf me ontzettend veel energie en ontspanning. Met een klant aan tafel zitten ,voorzien van een kopje koffie en iets lekkers erbij. Samen een patroon uitzoeken dat het best bij de klant past en uiteindelijk het kledingstuk maken.

Door de jaren heen ontdekte ik dat ik niet alleen kleding wilde maken maar ook tassen. Mijn eerste tas was een combinatie van jute, katoen en vilt. Voor de hengsels heb ik hergebruikte riemen gebruikt.

In 2016, na het verbod op plastic tassen in de winkels in Nederland, ontwierp ik mijn eerste opvouw tas van het materiaal Kurk. Met het oog op duurzaamheid gebruik ik voor mijn tassen dit materiaal uit Portugal, waar ik opgegroeid ben.

Ik haal mijn inspiratie vooral uit mijn reizen naar Portugal en Latijns Amerika.

In tegenstelling tot leer is Kurk recyclebaar en herwinbaar. Er worden geen chemicaliën gebruikt. Daarnaast is het enorm licht en sterk. Er worden geen dieren voor gebruikt en de bomen worden bij het winnen van de kurk niet aangetast.   

Mijn hobby is het maken van unieke kleding en tassen. Ik heb er voor gekozen om mijn hobby te laten groeien in een winkel waar ik mijn eigen ideeën en creaties kan laten zien. Dit kun je zien bij de Heksenketel, Folkingestraat 12b, in de stad Groningen.

Momenteel ligt mijn focus op het maken van kleding en tassen met een uniek design.”

Mooi-Ja is een website waar je unieke, handgemaakte kleding en tassen vindt. Daar wordt je garderobe vrolijk van!

Chat openen
Welkom bij Mooi Ja, waarmee kunnen wij je helpen?